top of page

10 TIPS

VOOR HET MAKEN VAN 

EEN BEDRIJFVIDEO.

1. Scripts.

Om een goede video te maken is het belangrijk om van tevoren goed in beeld te hebben hoe je het wilt gaan doen. Stel voor jezelf een script of een draaiboek op en belangrijk is om je er ook aan te houden. Goed voorbereid te werken gaan is heel belangrijk.

 

2. Ken je materiaal.

Het is heel belangrijk om je werk materiaal te kennen. Goed weten hoe je camera werkt, werkt erg van belang zodat je instellingen kunt gebruiken om zo de juiste beelden te krijgen. Ga dus nooit aan de slag met een nieuw camera die je nog niet kent. Zorg ervoor dat alles is opgeladen zodat je niet meteen zonder stroom zit. Neem opladers mee voor als het allemaal langer duurt dan verwacht. Laad al je spullen vooraf in zodat de kans kleiner is dat je iets gaat vergeten.

 

3. Ken je klant.

Zorg dat je van tevoren weet wat voor klus je hebt en welk materiaal je daarvoor nodig hebt. Belangrijk is om goed in beeld te hebben wat de wensen van de klant zijn. Heb je ruimte voor eigen improvisatie of heeft de klant zelf al een bepaald script bedacht. Dit heb je allemaal ook in je eigen script verwerkt zodat je niks over het hoofd hoeft te zien. En een tevreden klant houdt.

 

4. Verlichting.

Verlichting is extreem belangrijk bij het creëren van een professionele bedrijfsvideo. Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de verlichting. Ga bijvoorbeeld bij een raam staan en maak gebruik van bestaand zon licht. Zet uw product mooi in het zonnetje neer of gebruik een externe verlichting op uw object.

 

5. Film omgeving.

Controleer altijd eerst de locatie waar je wilt gaan filmen. Controleer op bestaan licht heb je meer verlichting nodig ja of nee controleer op de akoestiek van de locatie. Als er een echo klinkt, probeer dan een ander locatie te vinden. Want om later tijdens het editen van een echo af te komen is niet gemakkelijk.

 

6. Wees de baas over je werk.

Neem de regie in eigen handen stuur personeel aan en vertel wat je graag wilt zien en doen. Je bent de videograaf en hebt aan het einde de juiste beelden nodig om een mooi video te maken. Je kent de wensen van de klant nu is het aan jou om dit voor elkaar te krijgen.

 

7. Genoeg filmmateriaal.

Zorg dat je genoeg beelden hebt geschoten zodat je tijdens het editen genoeg opties hebt om uit te kiezen. Tijdens het monteren ga je veel met beelden spelen om zo het juiste content te krijgen. Daarom heel belangrijk om genoeg te hebben om mee te werken en niet achteraf spijt hebben van had ik maar meer beelden.

 

8. Achtergrondmuziek.

Niet elke video heeft achtergrondmuziek nodig, maar als je hebt besloten dat wel in jouw video te doen, wees dan voorzichtig met je muziekkeuzes. Let ook goed op de licentievereisten van de muziek die je wilt gebruiken.

 

9. Korte video’s.

Monteer nooit veel te lange video's. Mensen kiezen juist voor een video omdat dit sneller en interactiever is dan een heel tekst te lezen. Maar om dan 10 a 15 min naar een informatief video te kijken word je ook niet al te vrolijk van.

 

10. Mobielvriendelijk.

Omdat steeds meer mensen mobiele apparaten gebruiken om online te gaan, is het belangrijk dat jouw video mobielvriendelijk is. Zodat de video ook op mobiele apparaten kan worden bekeken en gedownload.

Wij hopen dat je iets gehad hebt aan deze tips! 

Zoals je ziet komt er stiekem toch een hoop kijken bij een goede bedrijfsvideo. Mocht je iemand willen inschakelen die dit uit handen kan nemen dan kun je altijd contact met mij opnemen. 

bottom of page